Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Ο King James επιστρέφει σπίτι


Δύο είναι οι αθλητικές ειδήσεις σήμερα που κατακλύζουν το Internet. Φυσικά η πρώτη είναι ο τελικός του Mundial μεταξύ Γερμανίας και Αργεντινής (Go Argentina, Go) και η δεύτερη είναι η επιστροφή του Lebron James στο Clevelant.

 Τα 7 πρώτα χρόνια ο James τα πέρασε στο Clevelant και του δόθηκε η ευκαιρία να δείξει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. Προσπάθησε να κερδίσει πρωτάθλημα NBA με τους Cavaliers όμως τελικά για να στεφθεί πρωταθλητής έπρεπε να μετακομίσει στο Miami. Εδώ κάπου θα αρχίσω να τον συγκρίνω με τον M. Jordan αν και δεν μου αρέσει να κάνω τέτοιου είδους συγκρίσεις.

Ο Jordan λοιπόν έγινε μεγάλος μύθος γιατί 1) έμεινε στην ίδια ομάδα για όλα τα χρόνια που έπαιξε μπάσκετ (εκτός από τα τελευταία που έπαιξε στην ομάδα που είχε αγοράσει ο ίδιος) 2) γιατί αφού κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα...δεν πέρασε χρονιά που να μην στεφθεί πρωταθλητής (εκτός φυσικά από τα τελευταία χρόνια και όταν γύρισε στη μέση της περιόδου για να βοηθήσει τους Bulls παρά το γεγονός ότι ήταν απροετοίμαστος). Ο Jordan λοιπόν (όπως και ο Magic και ο Bird) αγαπήθηκαν από τους φιλάθλους της ομάδας που δόξασαν.

Ο Lebron διψασμένος να γίνει πρωταθλητής παράτησε μια ομάδα που οι φίλαθλοι της τον είχαν κάνει θεό για να πάει σε μια ομάδα που θα είχε περισσότερες ευκαιρίες για πρωταθλήματα. Και φυσικά τα κατάφερε και στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής NBA. Όμως αντί να μείνει στην ίδια ομάδα και να διεκδικήσει περισσότερα πρωταθλήματα αποφασίζει να γυρίσει πίσω στο Clevelant. Γιατί Lebron;

Δεν έχω δει ακόμα την αντίδραση των φιλάθλων του Clevelant αλλά σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον. Όταν πριν 4 χρόνια ο James έφυγε από το Clevelant οι φίλαθλοι έκαιγαν τις εμφανίσεις του James Και τον αποκαλούσαν προδότη.

Τέλος πάντων μακάρι να πάει καλά στην επιστροφή του στο Clevelant και να τους χαρίσει και ένα πρωτάθλημα NBA κάτι που δεν κατάφερε να κάνει στα 7 πρώτα του χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου