Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Περί Ελληνικού DNA...


Σε περίπου 1,5 μήνα θα ξεκινήσει το μουντομπάσκετ. Το δικό μου μουντιάλ. Έγινε γνωστό λοιπόν πως σε αυτό το μουντομπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούμπο θα είναι στην Εθνική Ελλάδος και περιμένω να αρχίσουν οι υστερίες από κάποιους..."Ελληναράδες"

Αυτή η υστερία με το "Ελληνικό DNA" έχει καταντήσει αηδία. Λοιπόν θα σας πω κάτι που ίσως να μην έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ DNA. Μετά από 400 χρόνια υπό τον ζυγό των Τούρκων και ακόμα πιστεύουμε σε αγνότητα DNA. Και μάλιστα άνθρωποι με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν...σε άλλους λαούς (π.χ. λίγο πιο σκούρο δέρμα, μεγάλα χείλια κλπ) υπερασπίζονται αυτή την ιδέα χωρίς να βλέπουν...τη μούρη τους στο καθρέφτη. Σαν επιχειρήματα φέρνουν φωτογραφίες Ελλήνων που μοιάζουν με αρχαία αγάλματα και επιστημονικές έρευνες οι οποίες λένε πως το "Ελληνικό DNA" έχει παραμείνει ανεπηρέαστο κατά 99,5%. Και φυσικά οι άνθρωποι βλέπουν πάντα αυτό που θέλουν να δουν χωρίς πολλές ερωτήσεις. Ερωτήσεις όπως: Ποιο ήταν το μέτρο σύγκρισης για το DNA; Βρήκαν για παράδειγμα το DNA του Σωκράτη ή του Πλάτωνα και το σύγκριναν με κάποιο ελεγχόμενο group σύγχρονων Ελλήνων;

Άλλα αν το DNA του σύγχρονου Έλληνα είναι κατά 99,5% ίδιο με αυτό του αρχαίου Έλληνα και το DNA των ανθρώπων είναι κατά 40 - 50% ίδιο με το DNA του λάχανου τότε...όλοι οι άνθρωποι είναι σχεδόν κατά το ήμισυ λάχανα ή κατά 98% χιμπατζήδες. Η αποκωδικοποίηση του DNA μας δίνει μια πηγή ακόμα πληροφορίας ώστε να καταλάβουμε από που προερχόμαστε. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Δεν βλέπω λάχανα και χιμπατζήδες στους δρόμους να κυκλοφορούν (αν και κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έτσι εξ'αιτίας της συμπεριφοράς τους) αλλά ανθρώπους προσπαθούν να ζήσουν τις ζωές τους. Φυσικά στα μάτια του "Ελληνάρα" η τρομερή αποκάλυψη πως το DNA του είναι ίδιο με των αρχαίων Ελλήνων του δίνει το δικαίωμα να φουσκώνει μπροστά στους άλλους λαούς και να τους λέει με περηφάνια πως όταν οι προγονοί του ανακάλυπταν τα μαθηματικά και την γραφή αυτοί ήταν χιμπατζήδες και έτρωγαν μπανάνες. Αγνοεί είτε ακούσια ή εκούσια τις μελέτες που λένε πως το 99% του DNA είναι κοινό σε όλους τους ανθρώπους.

Αλλά ακόμα και αν είναι όπως τα λέει ο Ελληνάρας και πράγματι είμαστε ίδιοι με τους προγόνους μας θα ήθελα να μάθω τι αξιοθαύμαστο έχει κάνει ο σύγχρονος Έλληνας για να τιμήσει τους προγόνους του. Για να δούμε λίγο συνοπτικά τι λέει η ιστορία. Απελευθερώθηκε από τους Τούρκους. Άξια πράξη, χαρακτηριστικό των μυθικών αρχαίων Ελλήνων. Μαχητές που δεν τα παρατάνε ποτέ. Ωραία...και μετά...Βαυαρός βασιλιάς για να κυβερνήσει την Ελλάδα μετά αντιστεκόμαστε στους Ιταλούς, τους κερδίζουμε και...δεχόμαστε τους Γερμανούς στη χώρα μας κάνοντας τους τεμενάδες.
Μετά έχουμε την "βοήθεια" των Άγγλων, Αμερικανών και τώρα των Γερμανών. Που φυσικά δεν ζητάν τίποτα σαν αντάλλαγμα από εμάς. Όλοι αυτοί σπευδουν πάντα να βοηθήσουν την Ελλάδα γιατί είναι η...Ελλάδα.

Για μένα λοιπόν αν κάποιος γεννηθεί στην Ελλάδα, ζήσει εδώ, μεγαλώσει στην Ελληνική πραγματικότητα και νιώθει Έλληνας τότε ΕΙΝΑΙ Έλληνας. Αν δηλαδή έμπαινα σε μια ανώριμη διαδικασία να "μετρήσω" την Ελληνικότητα κάποιου θα έλαγα πως ο Ατεντοκούμπο είναι περισσότερο Έλληνας από την....Καλομοίρα για παράδειγμα. Γεννήθηκε εδώ, μεγάλωσε εδώ και μιλάει καλύτερα Ελληνικά από την Καλομοίρα. Άρα γιατί να μην παίξει στην Εθνική Ελλάδος. Το παλικάρι αυτό σήκωσε την Ελληνική σημαία στα draft του NBA και χαιρόταν γι αυτό. Ποιος Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης ή Παναγιώταρος θα του αρνηθούν να ενταχθεί στην Εθνική Ελλάδος που στο τέλος τέλος έχει δεχθεί και λιγότερο Έλληνες (Τσακαλίδης).

Το πρόβλημα με την ιδεολογία του "αγνού DNA"  είναι πως κανείς από αυτούς που την υποστηρίζουν δεν έχει την στοιχειώδη ανθρώπινη ικανότητα να βάζει τον εαυτό του στη θέση του άλλου. Αν για παράδειγμα ένας μελανοχίτωνας εθνικιστής ήταν στη θέση του Ατεντοκούμπο ποια θα ήταν η αντίδρασή του. Φυσικά θα απαντήσει εύκολα πως αυτός δεν είναι "μαύρος" και ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή φυλή.

Για να δούμε όμως ποια φυλή θα μπορούσε να θεωρηθεί ανώτερη. Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη δύναμη στο κόσμο (σε σχέση με την οικονομία) είναι οκ Κινέζοι. Η "κίτρινη φυλή". Οι καλύτεροι αθλητές στο κόσμο είναι συνήθως μαύροι...η μαύρη φυλή. Και όλοι εμείς της ινδοευρωπαϊκής φυλής δοξάζουμε αθλητές όπως τον Τζέημς, τον Τζόρταν, τον Μορίς Γκριν και έχουμε σπίτι μας φλιτζανάκια, ηλεκτρικές συσκευές και πλαστικά από την Κίνα. Για μάντεψε τώρα ανόητε λευκέ ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου