Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Τα παιδιά του 2014 αντιδρούν στο Game Boy


Είμαι γεννημένος το 1982 και είχα την τύχη να ζήσω σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των Video Games και της τεχνολογίας γενικότερα. Πρόλαβα τα προϊστορικά Arcades, υπολογιστές που ξεκινούσαν μόνο με δισκέτα εκκίνησης αλλά και την "φορητή" εξέλιξη της τεχνολογίας όπως τα walkman, τα LCD video games και φυσικά το Game Boy. Το πρώτο Game Boy φυσικά.

Το Game Boy ήταν για πολλά παιδιά, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, αντικείμενο πόθου. Η πράσινη οθόνη του και τα μικρά τις περισσότερες φορές αριστουργήματα του μας έκαναν να ονειρευόμαστε πως κάποια μέρα θα το αποκτήσουμε. Η μπαταρίες, οι "κασέτες" και όλα τα αξεσουάρ μας φαινόντουσαν απολύτως φυσιολογικά "καλούδια" για την επίτευξη των στόχων μας που δεν ήταν άλλος από τις ατελείωτες ώρες gaming.

Σήμερα τα παιδιά έχουν μια διαφορετική τεχνολογία. Λιγότερο...αρθρωτή  και βαριά σε σχέση με την τεχνολογία του 1989. Εμείς για να παίξουμε μερικές ώρες Game Boy έπρεπε να έχουμε είτε μερικές τετράδες μπαταριών ή κάποιον επιπρόσθετο  μετασχηματιστή. Κάθε παιχνίδι για να το αποκτήσουμε έπρεπε να περιμένουμε να συγκεντρώσουμε ένα ικανοποιητικό ποσό από το χαρτζιλίκι μας ή να ανταλλάξουμε / δανειστούμε για μερικές μέρες κάποιο παιχνίδι από έναν φίλο μας. Τώρα, στο αντίστοιχό Game Boy του 2014, iPad μπορεί κάποιο παιδί να κατεβάσει όποιο από τα δωρεάν παιχνίδια θέλει και σε περίπτωση που δεν έχει αρκετή ενέργεια η μπαταρία του να το βάλει στη πρίζα να φορτίσει.

Πολλές οι διαφορές λοιπόν στα φορητά Video Games και απόδειξη αυτής της δήλωσης είναι και το παρακάτω Video. Για να δούμε λοιπόν πως αντιδρούν τα παιδιά αυτής της γενιάς στο παλαιολιθικό και μονόχρωμο πόθο της παιδικής μας ηλικίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου