Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Μέντα με γεύση κανέλα νούμερο 17


Δύο εβδομάδες πριν βγήκε επιτέλους η ανανεωμένη έκδοση του Linux Mint 17 με την κωδική ονομασία Qiana. Το μεγάλο θετικό της συγκεκριμένης έκδοσης Linux Mint είναι το Long Term Support κάτι που σημαίνει πως η υποστήριξη του τελειώνει το 2019.

Περιμένω εδώ και μήνες αυτή την έκδοση αφού ακόμα και τώρα έχω το Linux Mint 15 (κωδική ονομασία Olivia) και μάλιστα έχει σταματήσει το support εδώ και 2 μήνες περίπου.

Μέχρι στιγμής έχω ευχαριστηθεί το interface της "κανέλας" οπότε και σε αυτή την έκδοση θα μείνω εκεί. Όχι πως έχει πάρα πολλές διαφορές με το MATE αλλά οι λεπτομέρειες είναι που σε κερδίζουν.

Την διανομή Mint την έκανα install πρώτη φορά το 2012 όταν το unity του Ubuntu δεν μου γέμισε το μάτι. Από τότε το mint έχει γίνει η βασική διανομή του PC μου. Αν και το Linux Mint βασίζεται στο Ubuntu δεν έχει κάποια από τα αρνητικά του...όπως το dash που μπορώ να παραδεχθώ πως είναι εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα σε βάζει σε σκέψεις σε σχέση με τα προσωπικά σου δεδομένα (περισσότερα εδώ)

Μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποιο αρνητικό review και αυτό με κάνει ακόμα περισσότερο να θέλω να το εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου το συντομότερο. Φυσικά πρέπει να βρω λίγο χρόνο για να το κάνω...και μόλις το κάνω θα επανέλθω στο θέμα με εμπειρίες. Για την ώρα απολαύστε το παρακάτω review:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου