Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Sherlock πρώτο επεισόδιο 3η Σεζόν


Καλή χρονιά σε όλους!!! Μόλις πριν λίγο είδα το πρώτο επεισόδιο Sherlock της 3ης season. Το περίμενα μαζί με πολλούς Sherlock fans εδώ και 2 χρόνια γιατί θα έδινε απαντήσεις στο πως ο Sherlock επέζησε από την πτώση και έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι πέθανε.

Ε, λοιπόν δεν υπάρχει ακριβής εξήγηση. Γιατί? Γιατί πολύ απλά υπάρχουν μόνο θεωρίες που οι ήρωες του κόσμου του Sherlock μας τις αναλύουν αλλά δεν βγαίνουν από το στόμα του Sherlock...εκτός όμως από μία. Που δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να την πάρουμε στα σοβαρά αφού κόβει μια ολόκληρη σκηνή για να μας δείξει τον Sherlock να το εξηγεί σε έναν αποτυχημένο πρώην αστυνομικό, δεν σας λέω ποιον αλλά σίγουρα θα το έχετε δει από το μίνι επεισόδιο "Many happy returns".

Έτσι λοιπόν δεν έχουμε μια σαφή λύση του μυστηρίου και πραγματικά ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν. Οποιαδήποτε λύση είχα δει και διαβάσει στο ίντερνετ δεν με ικανοποιούσε και είχε τρύπες. Έτσι πιστεύω πως όπως και να το έδειχναν θα ήταν χαζό και δεν θα άξιζε στη σειρά να δείχνανε κάτι τέτοιο.

Το χιούμορ εξακολουθεί να υπάρχει στη σειρά με τους δύο ηθοποιούς που υποδύονται τον Sherlock Holmes και τον John Watson να είναι καταπληκτικοί. Αν στα προηγούμενα επεισόδιο πίστευε κανείς ότι είναι πραγματικά φίλοι σε αυτό το επεισόδιο είναι κάτι παραπάνω. Ο Freeman είναι συγκλονιστικός όταν του αποκαλύπτεται ότι ο Sherlock ζει. Πραγματικά ένιωθα τα συναισθήματα του στις εκφράσεις του. Όσο όμως συναισθηματικά φορτισμένη και αν ήταν αυτή η σκηνή κατάφεραν να την κάνουν με χιούμορ χωρίς να χάνει τίποτα από τη σοβαρότητα της. Δεν ξέρω πως το έκαναν όμως μπράβο!

Πολύ καλό επεισόδιο, για μένα όμως όχι τόσο καλό όσο αυτό με την Irene Adler ή το τελευταίο της δεύτερης σεζόν. Υπάρχει νέο mastermind που θα πρέπει να νικήσει ο Sherlock και περιμένω να δω την συνέχεια την Δευτέρα (θα παιχτεί Κυριακή στο BBC one άρα εμείς θα το πάρουμε σε torrent τη Δευτέρα).

Αυτά είχα να πω. Είναι οι πρώτες μου σκέψεις και τις γράψω αφενός για να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη και αφετέρου για να σας προτείνω να το δείτε οπωσδήποτε. Προσπάθησα να είναι όσο πιο spoiler free ήταν δυνατό να το κάνω και ελπίζω να μην μαρτύρησα κάτι που θα ήθελε κάποιος να δει και να εκπλαγεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου