Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Sherlock επεισόδιο 2, Σεζόν 3η


Ευφυέστατο!!! Άλλο ένα επεισόδιο που οι σεναριογράφοι της σειράς αποδεικνύουν πόσο έξυπνοι και ευρηματικοί είναι.

Αυτό το επεισόδιο εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στο γάμο του Watson με την Mary. Κουμπάρος είναι ο Sherlock και το γέλιο που βγαίνει τόσο από την όλη του συμπεριφορά όσο και από τον λόγο που πρέπει να βγάλει είναι άφθονο. Η μη κατανόηση τον κοινωνικών συμβάσεων και ο τρόπος που τις αναλύει ο Sherlock θυμίζουν πολύ τον Sheldon Cooper από το Big Bang Theory. Το πιο αστείο επεισόδιο μέχρι τώρα.

Όμως το άφθονο γέλιο δεν αρκεί για να δώσουμε σε αυτό το επεισόδιο τον χαρακτηρισμό "Ευφυέστατο!!!". Ο Sherlock βγάζει έναν κάπως πιο ανθρώπινο και συμβατικό χαρακτήρα. Δεν θα περίμενε κανείς να "χαρεί" που κάποιος άλλος άνθρωπος το θεωρεί φίλο του. Κι όμως σε αυτό το επεισόδιο θα το δούμε και αυτό. Ο Sherlock δείχνει συναισθήματα, μοναχικότητα, αγάπη αλλά και μελαγχολία. Όλα αυτά έρχονται σε σύγκρουση με τον Mycroft που στο επεισόδιο αυτό λειτουργεί σαν την συνείδηση της λογικής για τον Sherlock που τον επαναφέρει στο κόσμο του.

Το στοιχείο του ντετέκτιβ το βλέπουμε μέσα από τις ιστορίες που λέει ο Sherlock για τον Watson στο λόγο που εκφωνεί στο γάμο. Στην αρχή μπορεί κάποιος (όπως εγώ) να πιστέψει ότι το επεισόδιο είναι filler και δεν έχει καμία σχέση με κάποιο μεγαλύτερο Plotline. Όμως λάθος. Οι ιστορίες του Sherlock κολλάνε άψογα στο τέλος και φυσικά ο Sherlock λύνει πάλι ένα δύσκολο μυστήριο.

Ένα από τα καλύτερα επεισόδιο (νομίζω πως αυτό είχα πει και για το προηγούμενο) της σειράς. Γενικά αυτή η σειρά δεν με έχει απογοήτευση ποτέ. Τελικά, καλύτερα 3 τέλεια επεισόδια το χρόνο / τα 2 χρόνια παρά 24 μέτρια επεισόδιο το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου