Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Project Y: Νέο παιχνίδι για το Sega Mega Drive


Έχει ακούσει κανείς για το Pier Solar? Πριν μερικά χρόνια λοιπόν μια ομάδα φανατικών mega drive developers μας έδωσε, μετά από χρόνια, ένα νέο παιχνίδι για το σκονισμένο και ξεχασμένο σε κάποιο υπόγειο Sega Mega Drive.

Το παιχνίδι αυτό ήταν το Pier Solar και ήταν ένα RPG με πανέμορφα γραφικά. Το παιχνίδι μπορούσε να το παραγγείλει κάποιος από το site των developers και ερχόταν με ένα ωραιότατο κουτί πλαστικό όπως στα παλιά καλά κουτιά του Mega Drive και φυσικά, διαβάστε το εσείς οι νέες εταιρίες διανομής παιχνιδιών, με έγχρωμο manual. Ήταν όλα προσεγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε όταν ανοίγει το κουτί να σε γυρνάει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 90. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις μπορούσες να έχεις και το CD για να παίξεις το παιχνίδι στο Sega Mega CD ( ή απλά Sega CD για Αμερική και Καναδά).

Τώρα λοιπόν η WaterMelon (όπως λέγεται η εταιρία που έφτιαξε το Pier Solar) ετοιμάζει έναν καινούριο τίτλο το Project Y. Θα είναι ένα beat 'em up με  RPG στοιχεία. Σύμφωνα με το site της εταιρίας το παιχνίδι θα  έρχεται σε cartridge άνω των 40 Megs (αν υπολόγισα σωστά περίπου στα 5 MB). Το τερέν του παιχνιδιού θα είναι post-apocalyptic και θα απαιτεί πολύ εξερεύνηση και πολλά playthrough ώστε να το ολοκληρωθεί.

Ελπίζω το παράδειγμα της WaterMelon να το ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες ώστε να δούμε νέους τίτλους σε SNES και NES. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί το link της εταιρίας και ένα μικρό δείγμα του Pier Solar.


Το link σχετικά με το παιχνίδι:
http://www.magicalgamefactory.com/en/factory/project-y_2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου