Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Project Christine : Το μέλλον των PC;


Στην CES που έγινε στις 7 - 10 Ιανουαρίου η Razer μας έδειξε ένα...νέο PC. Όσοι ασχολούμαστε με αυτό το hobby / δουλειά λιγότερο η περισσότερο έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε μια CPU, να βάλουμε μια κάρτα γραφικών ή να αναβαθμίσουμε την μνήμη. Πολύτιμο εργαλείο σε αυτή τη δουλειά είναι το κατσαβίδι. Πρέπει να ανοίξουμε το καπάκι, να καθαρίσουμε τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί μέσα στο tower (έλα αλήθεια τώρα δεν νομίζω να υπάρχει άτομο που να καθαρίζει συχνά το εσωτερικό του PC του), να βάλουμε την τάδε κάρτα πολύ προσεχτικά ώστε να μην κουνήσουμε κάποιο καλώδιο ή κάποια άλλη κάρτα, να κλείσουμε το PC και μετά να ξανακάνουμε αυτή τη διαδικασία γιατί π.χ. κούνησες τελικά τη μνήμη ή έβγαλες το καλώδιο τροφοδοσίας της CPU.

H Razer λοιπόν κάνει ή τουλάχιστον ευελπιστεί (με το ανάλογο κέρδος φυσικά) να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη με ένα "modul-οτό" PC που ετοιμάζει. Η διαδικασία αλλαγής οποιασδήποτε κάρτας ή CPU μοιάζει με το να βάζεις βιντεοκασέτα σε βίντεο (έχει λείψει σε κανέναν άραγε η αίσθηση να σου ρουφάει τη κασέτα το βίντεο).

Το καλύτερο βέβαια είναι το σύστημα ψύξης που αν κατάλαβα καλά είναι ενιαίο και κάθε φορά που βάζεις μια νέα κάρτα αυτή γίνεται ένα με το σύστημα ψύξης και το υγρό περνάει και από αυτή. Αυτό νομίζω θα κάνει το PC πιο αθόρυβο.

Το άλλο θέμα είναι ότι μπορεί να υποστηρίξει όλα τα λειτουργικά συστήματα. Από Windows μέχρι και Android για PC. Και μιας και γράφω για το Android για PC νομίζω πως έχει χώρο να αναπτυχθεί κάτι τέτοιο αν μάλιστα η Google την δει λίγο apple και φτιάξει laptops με android όπως έκανε με το ChromeOS.

Τέλος πάντων η Razer λέει θέλει ένα χρόνο περίπου για να το τελειοποιήσει και μέχρι τότε έχουμε καιρό για να δούμε πολλά ακόμα. Για την ώρα δείτε μία mini παρουσίαση του Project Christine.http://www.razerzone.com/christine
http://www.engadget.com/2014/01/07/razer-project-christine-hands-on/
http://www.theverge.com/razer-reveals-project-christine-the-concept-gaming-pc-even-a-toddler

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου