Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Πέντε πράγματα που με ενοχλούν


1. Με ενοχλεί απίστευτα όταν το πρωί που φτάνω στο Σύνταγμα ολόκληρη η πλατεία είναι μούσκεμα γιατί μόλις την καθάρισαν και πρέπει να περπατάω σαν μωρό που κάνει τα πρώτα του βήματα για να μην φάω καμιά τούμπα και σπάσω τα μούτρα μου. Επιπρόσθετα κάθε πρωί η πλατεία μυρίζει ξύδι. Ναι, ξύδι. Δεν φτάνει που πρέπει να προσέχεις μην χρειαστεί να τρέχεις στο νοσοκομείο με σπασμένο πόδι / χέρι / κεφάλι πρέπει να κλείνεις και τη μύτη σου.

2. Κάθεσαι ή είσαι όρθιος κάπου, έχεις τα ακουστικά στα αυτιά ακούγοντας Blind Guardian ή Manowar και φτιάχνεσαι με τη μουσική τους. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή κάποιος θα έρθει να σε ρωτήσει "Από εδώ περνάει το μετρό για την Χ στάση". Εσύ όμως δεν τον ακούς γιατί τα decibel στα τύμπανα σου δεν σε αφήνουν και πρέπει να βγάλεις τα ακουστικά για να τον ακούσεις. Και εσύ τα βγάζεις και του απαντάς. Αφού λοιπόν του απαντήσεις πας να βάλεις τα ακουστικά ξανά και αυτός που μόλις σε ρώτησε κάνει ένα σχόλιο απευθυνόμενος σε σένα ενώ βλέπει ότι εσύ θες να ακούσεις μουσική. Δεν φτάνει δηλαδή που σε κόβει πάνω στη πώρωση του κομματιού θέλει και κουβέντα

3. Μου τι δίνει όταν το μετρό για αεροδρόμιο γεμίζει από ανθρώπους που θέλουν να πάνε σε στάσεις μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας ενώ μπορούν να πάρουν το επόμενο και να αφήσουν το κόσμο που έχει βαλίτσες και πράγματα να ταξιδέψει με την ησυχία του.

4. Με εκνευρίζει απίστευτα όταν ζευγαράκια μέσα στο μετρό  χουφτώνονται, φιλιούνται και είναι ένα βήμα πριν αρχίσουν να πηδιούνται μέσα στο γεμάτο κόσμο βαγόνι. Πραγματικά θα κουβαλάω και προφυλακτικά μαζί μου για την περίπτωση που κάποιος μερακλής μπερδευτεί και αντί να πηδήξει τη γκόμενα του μέσα στο συρμό μου ρίξει εμένα έναν.

5. Μου τη δίνει όταν πάω να πιω έναν καφέ σε μία καφετέρια και αφού τελειώσω το καφέ, πω με τους φίλους μου ότι μαλακία μας έρθει το κεφάλι και αποφασίσω να φύγω ποτέ δεν έρχεται κάποιος σερβιτόρος να τον πληρώσεις. Πρέπει να κοιτάς δεξιά και αριστερά για κανένα δεκάλεπτο μήπως και τον δεις και του κάνεις νόημα. Φυσικά αυτό δεν αρκεί γιατί πρέπει και αυτός να κοιτάξει στο μέρος σου την στιγμή που εσύ το παίζεις τροχονόμος. Δύο είναι οι λύσεις. Είτε να πληρώνεις με το που σου φέρνουν τα πράγματα στο τραπέζι ή να βάλουν ένα κουμπάκι σε κάθε τραπέζι ώστε ο σερβιτόρος να ειδοποιείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου