Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Τέλος και το Winamp!


Στην τρυφερή εφηβική ηλικία ένα από τα πράγματα που σου δίνουν ζωή είναι η μουσική. Όταν εγώ ήμουν έφηβος είχε ξεκινήσει δειλά δειλά να κάνει την εμφάνιση του ένα νέο σύστημα συμπίεσης αρχείων ήχου, το mp3.

Τότε ήταν που ξεκίνησα να ακούω μουσική στο PC μου αφού φίλοι μου μουσικοί εκείνη την περίοδο είχαν κάνει CDrip ότι CD έβρισκαν μπροστά τους και εγώ σαν γνήσιος τζέντλεμαν τους πήγαινα CD για να μου τα αντιγράψουν και να τα ακούσω σπίτι μου με την ησυχία μου. Το πρόβλημα μου τότε ήταν το πως θα τα ακούσω. Έτσι έγινε η γνωριμία μου με το winamp. Μία σχέση αγάπης που κράτησε όσα χρόνια χρησιμοποιούσα Windows.

Ακόμα όμως και στο Linux όταν "μετανάστευσα" έψαχνα έναν media player που να μοιάζει με το winamp. Δεν είχα πρόβλημα να αλλάξω άλλα προγράμματα καθημερινής χρήσης αλλά το winamp δυσκολευόμουν. Είχα βρει τότε το xmms που έμοιαζε πολύ με το winamp.

Στα χρόνια που πέρασαν άλλαξαν πολλά στο winamp αλλά δεν μπορώ να πω πως με ένοιαζε τόσο γιατί ήξερα πως το μεγαλύτερο ποσοστό των windows users τον χρησιμοποιούσε ακόμα. Τι και αν η nullsoft πουλήθηκε στην AOL. To winamp πίστευα πως θα είναι πάντα εκεί να με εξυπηρετήσει όταν γυρνούσα για λίγο πάλι στα windows.

Σήμερα λοιπόν έμαθα για το κύκνιο άσμα του Winamp. Η ανάπτυξη του σταματάει και το post αυτό είναι ένας μικρός "φόρος τιμής " για ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μου προγράμματα. Άλλα η ζωή του software, όπως και στην πραγματική ζωή, έχει αρχή και τέλος.

Αν κάποιος θέλει να διαβάσει σχετικά δίνω link παρακάτω:
Τέλος εποχής για το Winamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου