Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση Super Mario Bros για NES - Επ. 2
Όταν το 1985 κυκλοφόρησε στην αγορά το Super Mario Bros για το NES τέθηκαν όλα τα  γνωστά standards των platform games. Μέχρι τότε ο κόσμος του κάθε παιχνιδιού ήταν μία  και μόνο οθόνη που ο παίχτης είχε ως μοναδικό του σκοπό να μαζέψει όσους περισσότε-  ρους πόντους μπορούσε. Το Super Mario Bros όχι μόνο ξέφυγε από αυτό το μονοπάτι αλλά έφτιαξε ένα ολόκληρο βασίλειο με διάσπαρτα νομίσματα, κρυμμένα power-ups, shortcuts,  ζωές, γρίφους και εχθρούς για τον Μάριο να αντιμετωπίσει, ώστε να σώσει την Princess  Toadstool από τα χέρια του King Koopa.

Το παιχνίδι είναι γνωστό σε όλους τους gamers παλιούς και νέους και έστεψε τον Μάριο  βασιλιά των βιντεο games κανοντας τον πιο γνωστό και απο τον Mickey Mouse. Designer του παιχνιδιού ήταν ο πατέρας του Μάριο ο Shigeru Miyamoto και την μουσική την έγραψε ο Koji Kondo γνωστός από μεταγενέστερες δουλειές στα Legend of Zelda και Starfox.
Τα γραφικά του παιχνιδιού με τα σημερινά δεδομένα είναι μεν ξεπερασμένα αλλά δίνουν  στον παίχτη μια ανάλαφρη αίσθηση περιπλάνησης με τον γαλάζιο με διάσπαρτα σύνεφα ουρανό, το πράσινο τερέν και τα υποβρύχια levels. Φυσικά υπάρχουν και πιό σκοτεινά le- vels όπως τα υπόγεια και το κάστρο του King Koopa.
Ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι άψογος. Ο Μάριο δίνει την αίσθηση στον παίχτη πως μπο-ρεί να κάνει τα πάντα. Αν και ο Μάριο ξεκινά το παιχνίδι κοντούλης και αδύναμος βρίσκει στο διάβα του διάφορα power ups όπως μανιτάρια που τον κάνουν Super Mario και Fire   Flowers που του δίνουν την δυνατότητα να σκοτώνει τους εχθρούς με fireballs. Ο Starman κάνει τον ήρωά μας ανίκητο για μερικά δευτερόλεπτα και το πράσινο μανιτάρι του χαρίζει  ζωή. Στον Mushroom kingdom υπάρχουν ακόμα και μαγικές φασολιές που οδηγούν σε κρυ-φούς θησαυρούς με πολλά νομίσματα. Κάθε 100 νομίσματα ο Μάριο κερδίζει μια ζωή.
Συνολικά υπάρχουν 32 επίπεδα που χωρίζονται από 8 κόσμους. Φυσικά υπάρχουν κρυφά μονοπάτια ώστε να παρακάμψετε μερικά επίπεδα. Το παιχνίδι είναι ιδανικό για speedrun  εξ'αιτίας της ταχύτητας του Μάριο και των παρακαμπτηρίων που μπορεί κάποιος να χρησι- μοποιήσει. 
Το παιχνίδι είναι για 2 παίχτες όμως ο κάθε παίχτης παίζει εκ περιτροπής. Σε συνέντευξη  τού ο Miyamoto είχε πει πως απο τo πρώτο Super Mario Bros ήθελε να μπορούν να παί-  ζουν και οι δύο παίχτες ταυτόχρονα όμως οι τεχνικοί περιορισμοί που έθετε το NES απέ-   τρεψαν κάτι τέτοιο.
Αν λοιπόν σας αρέσουν τα παραμύθια δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να σώσετε την πριγκίπισσα...ακόμα και αν αυτή βρίσκεται σε άλλο κάστρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου