Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2013

Το γραφικό περιβάλλον του Playstation 4


Αχχ, αυτή η νέα γενιά! Κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νέα κονσόλα νιώθω ακόμα και πιο γέρος, καθισμένος στην πολυθρόνα μου να πίνω το τσαγάκι μου και να χαϊδεύω τη γάτα μου (τη γάτα μου είπα που πάει το μυαλό σας). Έτσι λοιπόν αφού είδα το καλοκαίρι τις παρουσιάσεις του PS4 και του XBOX ONE, όχι του πρώτου αλλά αυτού μετά το  360 αλλά όχι το 361...τέλος πάντων καταλάβατε αποφάσισα να μην ασχοληθώ με αυτή τη γενιά κονσολών. 

Ο ένας λόγος είναι ότι η microsoft ήθελε να το παίξει big brother και να μας γυρίσει πίσω στο μακρινό 1984 (χμμ, τώρα που το σκέφτομαι δεν θα ήταν κακό αυτό) και να μας παρακολουθεί ανελλιπώς. Ο άλλος λόγος είναι ότι...πριν 2 περίπου χρόνια αγόρασα 360...και στη διάρκεια του χρόνου που το έχω κατάφερα να γεμίσω μια μεγάλη κούτα εκτυπωτή με παιχνίδια που μέχρι τώρα έχω παίξει ενδελεχώς μόνο 7 τίτλους. Και φυσικά 7 τίτλους χωρίς να προσπαθώ να πάρω όλα τα achievements. Πάντα γυρνάω στον καλό μου emulator και παίζω Super Mario Bros για 666η φορά και Sonic και Street Fighter II και NBA Jam...οπότε χαμένα λεφτά θα ήταν η νέα κονσόλα.

ΌΜΩΣ...ως άνθρωπος που του αρέσει η τεχνολογία με ενδιαφέρει τι νέο υπάρχει και τι συμβαίνει στο χώρο. Έκατσα λοιπόν και είδα την παρουσίαση του νέου GUI (όπως το λέμε εμείς οι δεινόσαυροι) του PS4. Είμαι σίγουρος πως στους οπαδούς του facebook και του google+ άρεσε σίγουρα.

Τέρμα παιδιά τέλος...οι Video Game Consoles δεν είναι για να παίζουν μόνο παιχνίδια. Είναι ένα κουτί που παίζει παιχνίδια, βλέπεις ταινίες και μοιράζεσαι την gaming εμπειρία με φίλους ή και με αγνώστους. Δεν θα πω πως δεν μου άρεσε το όλο facebook+google+ περιβάλλον του PS4. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι την εμπειρία σου με τους φίλους σου (αυτό δεν κάνω κι εγω σε αυτό το blog άλλωστε?). 

Με το on-line gaming που τελειοποίησαν οι κονσόλες τις προηγούμενης γενιάς και τις ταχύτητες του internet να ανεβαίνουν (καλά όχι εδώ στην Ελλάδα...σε άλλα μακρινά λιμάνια του κόσμου όμως ναι) το gaming έχει μετατραπεί από μια μοναχική αναζήτηση του εχθρού/κλειδιού/αντικειμένου που πρέπει να νικήσει/βρεις για να προχωρήσεις σε ένα μόνιμο LAN πάρτι. Δεν είναι κακό αλλά είναι και πάλι μοναχικό αφού ο καθένας είναι στη ζεστασιά του σπιτιού του και παίζει χωρίς να αντιμετωπίζει τους έξω κινδύνους που του προσφέρουν εμπειρίες και τον ωριμάζουν.

Όταν εγώ ήθελα να παίξω Street Fighter II έπρεπε να πάω στο μαγαζί που είχε το μηχάνημα, να καταφέρω να κερδίσω τον καριόλη που ξέσκιζε τους πάντες στο διπλό για να μπορέσω να συνεχίσω να παίζω με το ίδιο κατοστάρικο (ναι πιτσιρίκια κάποτε είχαμε δραχμές και γουστάραμε). Ο αντίπαλός σου καθόταν δίπλα σου και ένα απο τα όπλα του μπορεί να ήταν ακόμα και η μπόχα απο την απλυσιά του που σου γαργαλούσε στη μύτη και δεν μπορούσες να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι σου. Αυτό δείχνει φίλε dedication.

Τέλος πάντων έχω ξεφύγει από το θέμα. Κλείνοντας να πω πως μου άρεσε το περιβάλλον του PS4. Η ένσταση μου είναι στο ότι ανέφεραν πως κάνεις  ποστ τα trophy σου στο facebook. Ο τύπος δεν είπε τίποτα για Google+. Είναι κακό να μην λαμβάνεις υπ'όψιν σου τη Google. Γιατί απλά έχει μεγάλη δύναμη και όταν την πέρνεις στα σοβαρά δείχνει κακή στρατηγική. Ακόμα και αν τις τελευταίες μέρες παραπονίομαστε για τα comments στο youtube και την σύνδεση του με το g+  η google θα βρει λύση που θα ικανοποιεί όλους. Κατά τα άλλα οι ενημερώσεις σε στυλ πλακιδίων όπως το google+ μου λέει πολλά.

Όποιος θέλει να δει την παρουσίαση υπάρχει ακριβώς απο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου