Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Παρουσίαση Batman για το Game Boy


Τόσο το παιχνίδι όσο και η κονσόλα έχουν συναισθηματική αξία για  μένα.

Αρχικά να πω πως όταν είδα για πρώτη φορά το Game Boy σε διαφήμιση στη τηλεόραση κάτι σκίρτησε μέσα μου. Αυτή η πράσινη οθόνη του με κέρδισε με συνοπτικές διαδικασίες και η απόκτηση αυτού το μικρού θαύματος ήταν για μένα το άγιο δισκοπότηρο

Την ίδια περίοδο στον κινηματογράφο παιζόταν μια από της αγαπημένες μου ταινίες. Το Batman του Tim Burton. Η πρώτη "σκοτεινή" ταινία Batman.

Φανταστείτε λοιπόν τον ενθουσιασμό μου όταν ο γείτονας μου είχε ΚΑΙ το Game Boy και το Batman για το Game Boy!

Tο παιχνίδι αποτελεί από τους πρώτους τίτλους για το Game Boy. Έτσι λοιπόν τα γραφικά του δεν
είναι μεγάλα και ευδιάκριτα όπως μετέπειτα τίτλους. Ο Μπάτμαν είναι μόνο ένα ανθρωπάκι μερικά πιξελ ψηλό και οι αντίπαλοι του το ίδιο. Τα γραφικά μπορεί να  μην ότι καλύτερο έχουμε δει στη φορητή κονσόλα αλλά αν αναλογιστούμε πως είναι ένας από τους αρχικούς  τίτλους της μπορούμε να το δικαιολογήσουμε. Το "μικροσκοπικό" αυτό μειονέκτημα σπάει με τα διάφορα  cutscenes που υπάρχουν εμβόλιμα μεταξύ των stages.

Σε αντίθεση με τα γραφικά ο χειρισμός είναι πολύ καλός. Μπορεί κάποιοι σκληροπυρινικοί φίλοι του Μπατμαν να θεωρούν λάθος το ότι ο Μπάτμαν έχει όπλο και πυροβολεί τους εχθρούς του αλλά από τη μία είναι ένα video game της εποχής που τα platform/shooters είχαν πέραση και  από την άλλη τι να σκοτώσει κανείς με 2 πίξελ σφαίρα. Η μονοτονία του jumping and shooting χαλάει στα τελευταία levels που ο χειρισμός γίνεται κλασσικού Shoot'm'up με οριζόντιο scrolling αφού παίρνεις στα χέρια σου το περίφημο batwing.

Η ιστορία του παιχνιδιού βασίζεται στην ταινία. Αντίθετα με άλλα παιχνίδια που βασίζονται στην ταινία ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα το σενάριο. Στο πρώτο stage θα περιπλάνηθείτε στους δρόμους της Gotham σκοτώνοντας thugs για πόντους, ζωές και Powerups για να οδηγηθείτε στο Axis Chemicals όπου στο τέλος αντιμετωπίζεται  τον Jack Napier μετέπειτα Joker. Στο δεύτερο stage βρίσκεστε στο Μουσείο και σκοπό σας είναι να φτάσετε απλά στο τέλος και να δείτε το Cutscene χωρίς να σώσετε την Vicky Vale. Στο τρίτο Stage παίρνετε επιτέλους τον έλεγχο του  Batwing και..."He Stole My Balloons". Τέλος φτάνετε στο καθεδρικό ναό όπου  σκοτώνετε τον Joker και ολοκληρώνετε το παιχνίδι.

Η ομάδα ανάπτυξης της Sun Soft είναι γνωστή για τα απίθανα tunes της στο NES. Εδώ αποδεικνύετε εξίσου καλή με πολύ καλά συνοδευτικά κομμάτια και κλασσικά εφέ της εποχής.

Το Batman είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι για τη συλλογή σας ακόμα και αν ο Bob ο γνωστός goon του Joker έχει διαφορετική άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου